Varje höst gör jag som bekant ”höstkaka”. Receptet har min mamma gett mig och hon har själv gjort det när jag bodde hemma. Here we go..
200 °c // 30 min
4½ dl vetemjöl
2 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Lite kanel
3 dl filmjölk
Ca 3 normalstora äpplen
[line]
- Blanda vetemjöl + socker + vaniljsocker + bikarbonat + filmjölk i en bunke. Rör runt till allt är bra blandat och är en kladdig smet.
- Skala och klyfta äpplena. Lägg ner klyftorna i en påse tillsammans med lite socker och lite kanel, skaka.
- Häll i smeten i en smörad och bröad sockerkaksform.
- Peta ner äpplena runt i smeten, in i ugnen i 30 min.
Klart! (..o ännu godare dagen efter)
[line]
Smarr! Ska bakas ikväll :)
Gott! Vad bakade du? Kakan? :)
Åh vad gott.
Riktigt smarrigt och lättgjort.
Tack för tipset! Ska prova detta redan idag!
Det gör du rätt i :) Supergod!
Höstäpplen är guld <3
Mhm man kan baka så mycket gott :)