Stories By Me

  • HEM
  • PINTEREST
  • VEM ÄR JAG?
  • DAGARNA
  • FOTO
  • LISTOR
  • THIS OR THAT
  • RESOR
  • ÄTA/DRICKA
  • STUGAN
  • INREDNING
  • TO WEAR
  • ILLUSTRATIONER
ÄTA/DRICKA

Svartkålspasta

3 nov | 2024

1 dl riven parmesan (& lite till servering)
Pasta (linguine tex)
Ca 1 dl pastavatten
1 1/2 tsk salt
3/4 dl olivolja
1/2 dl rostade solroskärnor
3 skalade vitlöksklyftor
200 g svartkål
1 citron (till zest och saft)
1 kruka basilika

– Sätt på en kastrull med vatten till svartkålen, stor nog att kunna koka pastan i sen också.
– Hacka basilikan grovt, ta med stjälkarna. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
– Riv bort svartkålen från stjälkarna. Koka svartkålen snabbt, bara i ca 2 min. Lyft upp kålen och mixa ihop med övriga ingredienser i en blender, även solroskärnorna, en del ost +½ dl av det kokta kålvattnet.
– Koka pastan i enligt anvisning pả förpackningen i samma vatten som kålen kokats i. Häll av och spar ½ dl dl av pastavattnet.
– Blanda den kokta pastan med peston, häll i ½ dl pastavatten. Rör till en krämig pasta. Toppa gärna med extra parmesan och lite solroskärnor

RELATED

Laerke
4 maj | 2025
Spicy tuna melt
30 apr | 2025
Viet kitchen
29 apr | 2025
Enkel pasta
29 apr | 2025
Il Napoli nel cuore
25 apr | 2025
Lämna en kommentar 

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gå längst upp